Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Λονδίνο - Κυκλοφοριακό

Τελευταίο κομμάτι για το Λονδίνο σήμερα. Άντε, να τελειώνουμε να πάρει και κανένα άλλο μέρος σειρά. Πολλά βγήκαν, το ξέρω. Δεν νομίζω να συμβεί κάτι τέτοιο για άλλη πόλη. Πάμε λοιπόν.
Υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα στο Λονδίνο; Αν υπάρχει λέει! Χαμός. Οι δρόμοι στενοί δεν μπορούν να σηκώσουν τα τόσα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν. Και καλά, στο κέντρο μπορεί να πει κανείς πως είναι αναμενόμενο. Αλλά το ίδιο είδα και προς τα έξω.
Μέτρα παίρνονται αλλά χωρίς ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα. Έτσι δουλεύουν κι οι γερανοί.
Οι στενοί δρόμοι πρέπει να είναι και η αιτία που αναπτύχθηκε από νωρίς το μετρό. Πολύ δύσκολο να κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία, αν πρέπει να διασταυρωθούν δύο κανονίζουν οι οδηγοί ποιος θα περιμένει στην προηγούμενη διασταύρωση να περάσει ο άλλος. Και το πρόβλημα είναι πως δεν ξέρει πόσο θα περιμένει αφού πίσω απ' το απέναντι λεωφορείο μπορεί να ακολουθεί μια αρκετά μεγάλη ομάδα από αυτοκίνητα. Οι λεωφορειολουρίδες του κέντρου βοηθάνε τα μέσα, αλλά δυσκολεύουν τα γιωταχί. Με τέτοιες συνθήκες καθόλου περίεργο που δεν υπάρχει τραμ. Ή μάλλον υπάρχει τώρα τελευταία, αλλά έξω από το κέντρο, σε αναπτυσσόμενες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου