Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Λονδίνο - Σκουπίδια

Οι Ευρωπαίοι είναι καθαροί άνθρωποι. Οι πόλεις τους είναι πεντακάθαρες κι όχι γεμάτες σκουπίδια όπως οι δικές μας και ειδικά η Αθήνα. Κι αυτό γιατί οι Ευρωπαίοι είναι άνθρωποι με αγωγή και δεν πετάνε τα σκουπίδια τους πέρα δώθε. Προσέχουνε, κλπ κλπ. Μας έχουνε πρήξει μ' αυτό το παραμύθι. Το έχω ξαναπεί πως δεν είναι έτσι. Κι αν βλέπουμε το κέντρο (ή και πιο πέρα) να είναι καθαρά αυτό οφείλεται στο γεγονός πως οι δήμοι φροντίζουν να καθαρίζουν συνέχεια. Στο Λονδίνο έχουν δώσει προτεραιότητα στο να βάζουν κάμερες (για την ασφάλεια των κατοίκων και των παρεπιδημούντων βεβαίως βεβαίως) και έτσι το μάζεμα των σκουπιδιών αναγκαστικά περνάει σε δεύτερη μοίρα.


Το μάζεμα των σκουπιδιών έχει (περι)οριστεί σε δυο μέρες τη βδομάδα. Παράδειγμα Τετάρτη και Σάββατο. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη Κυριακή πρωί! Και βέβαια κουβάδες και τέτοια κοστίζουν. Βγάλτε τα στο πεζοδρόμιο!

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα σας

    Στο Λονδίνο δεν υπάρχουν κάδοι όχι επειδή κοστίζουν, αλλά επειδή έχουν τρομάξει από παλιά με τον IRA που έβαζε βόμβες στους σκουπιδοντενεκέδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλιστα. Αμέσως μετά απ' αυτό το σχόλιο διάβασα αυτή την εξήγηση και κάπου αλλού! Πάντως, στη Γερμανία οι κουβάδες ή βγαίνουν σε συγκεκριμένες ώρες και μόνο ή έχουν κλειδί οι σκουπιδιάρηδες και μπαίνουν και τους παίρνουν (εντάξει, σε μικρές πόλεις βρίσκεις αρκετούς στους δρόμους, πάντα ατομικούς, δηλ. της κάθε κατοικίας χωριστά, ποτέ κοινούς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή