Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Νεοναζί

Έγραφα τις προάλλες για το "γερμανικό άγος". Το βάρος που νιώθουν οι Γερμανοί από το γεγονός της εκλογής στην εξουσία του Χίτλερ και του ναζιστικού κόμματος. Αυτό όπως έγραψα εκφράζεται κυρίως από την ηγεσία. Γιατί υπάρχουν και σήμερα ομάδες νοσταλγών του Χίτλερ. Οι νεοναζί υπάρχουν παντού. Ως γνωστόν και στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα αντιμετωπίζονται από ψιλοαδιαφορία απ' τους υπεύθυνους (για να μην πω πως κάπου τις θέσεις τους τις σιγοντάρουν, έστω και διακριτικά) αν και, για την τιμή των όπλων κάνουμε και καμιά εκδήλωση εις μνήμην και λέγονται λόγια παχιά. Στη Γερμανία προσπαθούν, όσο μπορούν, να τους περιορίζουν.

Όχι. Δεν ξέρω αν απαγορεύονται δια νόμου, πάντως υπάρχουν και κυκλοφορούν (αν και σβάστικα να φοράει κάποιος στα φανερά, ευτυχώς, δεν είδα). Κι όχι μόνο κυκλοφορούν αλλά προβαίνουν και σε εκκαθαρίσεις. Δεν πάει πολύς καιρός, που εξιχνιάστηκε η δολοφονία καμιά 10αριά αλλοδαπών, κάποιοι απ' αυτούς στο Μόναχο, ανάμεσά τους κι ένας Έλληνας. Γιατί μπορεί στην Ελλάδα όταν λέμε αλλοδαπός να πάει ο νους μας σε ανθρώπους απ' την Αφρική ή το Πακιστάν κλπ αλλά οι Έλληνες και οι Τούρκοι (σκοτώθηκαν και Τούρκοι απ' την ίδια ομάδα) είμαστε αλλοδαποί. Χώρια που το χρώμα μας δεν ταιριάζει μ' αυτό της άριας φυλής.

2 σχόλια:

  1. Ανακοινώθηκε προχτές ότι παραιτήθηκε ο αρχηγός των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών λόγω του δικτύου νεοναζί που αναφέρω παραπάνω. Κι όταν λέμε παραιτήθηκε σημαίνει πως πάει έφυγε (κι όχι όπως κάπου αλλού που όταν παραιτείται κάποιος επικεφαλής για λάθη και παραλήψεις της υπηρεσίας του «η παραίτηση δεν γίνεται αποδεκτή»).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την άνοιξη του 2013 προβλέπεται πως θα ξεκινήσει η δίκη για τους παραπάνω φόνους. Η ομάδα που κατηγορείται επίσημα θεωρείται πως είχε μόνο τρία μέλη(!) κι απ' αυτά έχει μείνει ένα. Αν μάθω κάτι θα ενημερώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή