Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Σκύλοι εν Ελλάδι

Έχω γράψει για το πόσο καλά περνάνε οι σκύλοι στη Γερμανία. Για την ιδιαίτερη αντιμετώπιση που έχουν. Που θεωρείται πολύ φυσιολογικό στα μέσα μεταφοράς να βρίσκεται δίπλα σου ένας σκύλος. Πως στα πάρκα οι ιδιοκτήτες των σκύλων τους βγάζουν για βόλτα και φροντίζουν να μην αφήνουν τα "αποτυπώματά" τους έχοντας βάλει σε πολλά σημεία κουτιά με σακούλες γι' αυτή τη δουλειά. Η έκπληξή μου ήταν μεγάλη όταν είδα τέτοια κουτιά και στην Αθήνα. Πότε γίναμε τόσο φιλόζωοι και δεν το πήρα χαμπάρι. Ένας χρόνος απουσίας αλλά με μεγάλες αλλαγές (όχι, δεν μιλάω για τα οικονομικά. Αυτά και τα μαθαίνω και τα αισθάνομαι, αφού μένω στη Γερμανία αλλά πληρώνομαι από την Ελλάδα).
Αυτή κι αν είναι πρόοδος. Θέσεις πάρκινγκ για σκύλους (κάπου στου Ψυρή νομίζω). Καλά κι εδώ απαγορεύεται συνήθως να μπεις με το σκύλο σου στα καταστήματα (εκτός μπιραρίες κλπ) αλλά τέτοια περιποίηση δεν έχω δει. Τους δένεις όπου βρεις.
Πάντως, στη Γερμανία, αγαπάνε τα σκυλιά, αλλά έχουνε και κώδικα για το τι επιτρέπεται και τι όχι και τα προειδοποιούν γι' αυτό με υπενθύμιση της ποινής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου