Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Χαίρετε ή αλλιώς Grüß Gott

Χαίρετε (όπως συνηθίζω να χαιρετάω, οι γνωστοί το ξέρουν αυτό!),
Να 'μαι, λοιπόν, κι εγώ στα ιστολόγια. Για να πω την αλήθεια, την ιδέα την είχα πολλά χρόνια πριν. στα 1998 στο προσωπικό σάιτ που είχα τότε, είχα μια σελίδα καθημερινών σκέψεων όπως την έλεγα. δεν ήταν ακριβώς μπλογκ αλλά κάτι σαν μπλογκ. Η βασική διαφορά πως η σελίδα ήταν εφήμερη. Δηλ. όταν έμπαινε κάτι καινούριο το παλιό χανότανε. Αυτό κράτησε κάνα μήνα.
Τότε δεν είχα και πολλά να γράψω. Δεν έβρισκα θέμα κάθε μέρα ή σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να προσελκύσω τους φίλους μου να με διαβάζουν. Για να μην πω για το πόσοι ήταν οι χρήστες του Ίντερνετ εκείνη την εποχή. Έτσι το παράτησα το θέμα.
Όταν βγήκαν στον αέρα τα ιστολόγια, κάποιοι φίλοι με προέτρεψαν να φτιάξω κι εγώ ένα. Αλλά ένα μπλογκ έχει νόημα αν έχεις κάτι να πεις κι αν αυτό το κάτι ενδιαφέρει και άλλους. Και κάτι τέτοιο δεν υπήρχε. Χώρια η αρνητική εμπειρία του συγγραφέα Ν. Δήμου για της ώρες που απαιτούσε η ενασχόλησή του με το μπλογκ. Τόσες πολλές που στο τέλος το έκλεισε.

Σήμερα, με δυο σάιτ να συντηρώ (το ένα για τα στοιχεία των Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και κυρίως τα μόρια τους, που έχει φθάσει να έχει γύρω στους 400 - 500 επισκέπτες σε μια απλή μέρα, και το άλλο με στοιχεία και πληροφορίες για τα Ελληνικά σχολεία του εξωτερικού) αλλά και να παρεμβαίνω στη συζήτηση στο σάιτ του Ισοκράτη, όταν νομίζω ότι χρειάζεται, είναι παράξενο που ξεκινάω και ιστολόγιο.
Όμως η παραμονή μου στη Γερμανία τον τελευταίο καιρό, η διάθεσή μου να γράψω κάποιες εντυπώσεις μου σε φίλους που τις ονόμασα "Γράμματα από τη Γερμανία", οι καλές κριτικές αλλά και παροτρύνσεις με συνέπεια να προσθέτω και άλλα κομμάτια στο αρχικό κείμενο αλλά κυρίως οι πολλές φωτογραφίες που τραβάω από εδώ και που, ενώ μ' αρέσουν, λίγες προωθώ σε φίλους σε συνδυασμό με το μπλογκ της φίλης Claire de Jour από τη Θεσσαλονίκη μ' έκαναν να τ' αποφασίσω. Η δημιουργία μπλογκ από τον Μάκη, έναν άλλον του χώρου (σύμπτωση ή όχι, κι αυτός από Σαλονίκη) ήταν ο καταλύτης.
Grüß Gott λοιπόν σε όλους, όπως χαιρετάνε εδώ οι Βαυαροί κι αέρας στα ιστία μας. Θα ανεβάσω και τα "Γράμματα από τη Γερμανία" εμπλουτισμένα με περισσότερες φωτογραφίες αλλά θα υπάρχει και συνέχεια (κύρια με φωτογραφίες απ' αυτές που αρέσουν σε μένα και ελπίζω να αρέσουν και σε σας αν και δεν φτάνουν σε τίποτα τις καλλιτεχνικές της Κλαίρης - είναι αποκάλυψη αυτή η κοπέλα) και να βρείτε ενδιαφέρουσα αυτή την κίνησή μου.

Για αρχή όψεις μιας από τος λίμνες των Εγγλέζικων κήπων του Μονάχου με τη σχετική υπαίθρια μπιραρία της.

2 σχόλια: